{G.S} Mc Karkysowic v rozhovoru: Myslím si, že ,,Válečný zajatec'' byla nejtěžší mise ve hře

29.12.2022 20:31
Tento druh Novinky tu už dlouho nebyl. Mimochodem - vůbec ta nejoblíbenější a nejpopulárnější Novinka ze všech, které se kdy zde
 realizovaly a věrným čtenářům chyběla. Na samotný závěr tohoto roku rozhovory oprášíme s jedním hráčem, který je Vietcongu věrný
 od svých začátků, kdy ho začal hrát, až dodnes. Naleznete ho ve Facebookových skupinách Vietcong COM a Vietcong je stále naživu / 
 Vietcong is still alive-game pod nickem {G.S} Mc Karkysowic, ale v rozhovoru bude náš host zkráceně jako Karky. :-)
 Tak tedy, Karky je klasický hráč herního módu CTF zajmutí vlajky protistrany, který dodnes těží ze své popularity velké části herní
 komunity, společně s vysokou oblibou, jako je mód Kooperativní. Schází se na jejich vlastním serveru a na zmíněných Facebookových
 skupinách, ale i na jejich vlastní profilu (taktéž Facebookovém) oznamuje, kdy bude založena hra na jejich ,, serveru 1 '' .
 Oznámení píše pravidelně ještě v ten den, kdy se má hra odehrát. A kdo se chodí do skupin podívat, tak z obrázků ze hry ví, že
 účast bývá počtem hráčů většinou slušná a někdy to hraničí i s plným obsazením herního serveru.
 Je skutečně hráčem Vietcongu oddaným - je to z něj cítit. :-) Každý pravý Srdcař naší oblíbené legendární slavné hry se počítá a
 jeho aktivita ve hře má cenu zlata. Je dodnes mnoho bývalých hráčů Vietcongu, kteří obdivujou výdrž u jedné stejné hry, která
 světlo světa spatřila v roce 2003, což už můžeme beze všeho označit za kdysi. ,,Vietcong pro mě znamená hodně a hlavně pár let
 života obětovaného hraním této luxusní hry. Takže dokud poběží multiplayer budu hrát!'' je Karky odhodlaný.

 

    Tento druh Novinky tu už dlouho nebyl. Mimochodem - vůbec ta nejoblíbenější a nejpopulárnější Novinka ze všech, které se kdy zde realizovaly a věrným čtenářům chyběla. Na samotný závěr tohoto roku rozhovory oprášíme s jedním hráčem, který je Vietcongu věrný od svých začátků, kdy ho začal hrát, až dodnes. Naleznete ho ve Facebookových skupinách Vietcong COM a Vietcong je stále naživu / Vietcong is still alive-game a ve hře pod nickem {G.S} Mc Karkysowic , ale v rozhovoru bude náš host zkráceně jako Karky . :-)

Tak tedy, Karky je klasický hráč herního módu CTF zajmutí vlajky protistrany, který dodnes těží ze své popularity velké části herní komunity, společně s vysokou oblibou, jako je mód Kooperativní. Schází se na jejich vlastním serveru a na zmíněných Facebookových skupinách, ale i na jejich vlastním profilu (taktéž Facebookovém) oznamuje, kdy bude založena hra na jejich ,, serveru 1 '' . Oznámení píše pravidelně ještě v ten den, kdy se má hra odehrát. A kdo se chodí do skupin podívat, tak z obrázků ze hry ví, že účast bývá počtem hráčů většinou slušná a někdy to hraničí i s plným obsazením herního serveru.

Je skutečně hráčem Vietcongu oddaným - je to z něj cítit. :-) Každý pravý Srdcař naší oblíbené legendární slavné hry se počítá a jeho aktivita ve hře má cenu zlata. Je dodnes mnoho bývalých hráčů Vietcongu, kteří obdivujou výdrž ostatních u jedné stejné hry, která světlo světa spatřila v roce 2003, což už můžeme beze všeho označit za kdysi. ,,Vietcong pro mě znamená hodně a hlavně pár let života obětovaného hraním této luxusní hry. Takže dokud poběží multiplayer budu hrát!'' je Karky odhodlaný.

 

 

Ahoj, Karky! Vítám tě u Vietcong rozhovoru! Seš po delší době, respektive odmlce rozhovorů, prvním hostem. Jak se ti herně daří? Je pro tebe Vietcong denní rutinou?

Ahoj. Herně už to není žádná sláva od doby co přišla rodina. Jinak většinu času co mám ano, obětuji hře.

 

Bavili jsme se soukromě na Messengeru o tom, že když máš nový PC, automaticky jako první hra instaluješ právě Vietcong? Je to tak? :-)

Ano, je to tak.

 

Logicky tím pádem pro tebe bude Vietcong asi tou nejoblíbenější PC hrou, že?

Pochopitelně je. :) Ještě jsem se nesetkal s lepší hrou a ani jiný nevyhledávám.

 

        Odpověd': Tak to máš asi tak stejné jako náš velmi dobrý kamarád a člověk, výtečný hráč a střelec Alpha Teamu [AT]Peter Shannon_CZ, protože ten jinou hru v PC, než Vietcong, totiž nemá a taktéž mu to stačí. :-) Vietcong je prostě Srdcovka a hodně z nás to tak má. :-)

 

 

Měníš čas od času postavy nebo se držíš natrvalo u jedné konkrétní? A jakou používáš pokrývku hlavy?

Dříve na v1.01 jsem postavy měnil, ale od roku cca. 2010 hraju za Douglase s helmou se sít'kou.

 

Zrovna, když už padla řeč na pokrývku hlavy a ty hraješ herní mód CTF, tak najde se někdy hráč, který si zvolí pokrývku hlavy Mexiko a pak je snadným terčem pro protihráče hrající na straně VC? Ono přece jenom Mexiko je vcelku velký a hlavně dobře viditelný klobouk...

Ano, setkal jsem se s tím párkrát, ale mohl to hráč brát jen pro zábavu a zpestření hry.

 

Oba jsme ve Vietcongových Facebookových komunitách, takže o tobě vím, na jakým herním serveru nejčastěji hraješ. Můžeš čtenářům tohoto rozhovoru prozradit, jak se jmenuje Váš server, kdy se tam scházíte v kterou hodinu a jak často?

Servery máme 3. Nejvíc se hraje na ,, {G.S} serveru 1 '' . Snažíme se aspoň 3x týdně svolat lidi na tu 20:00 hodinu. Jinak info je vždy na naší Facebookové stránce: {G.S} Team OFFICIAL . :)

 

Chodíte spolu i na nějaký komunikační program, jako je třeba TeamSpeak, Discord a podobně?

Ano, jel u nás Discord, ale dělal nám problémy. Ted' zatím máme Messenger na hovor.

 

Hraješ příležitostně i na jiných herních serverech?

Ano. Když je čas a nehrajeme u nás, tak zajdu tam, kde je pár lidí.

 

Jak už bylo zmíněno, seš CTFkový hráč (aspoň teda, co já tak vím a vidím z obrázků v tvým příspěvcích ve Faceboových komunitách). Zahraješ si pro zpestření i jiné módy? Třeba při DeathMatchi se taky člověk dobře odreaguje a navíc je to mód, kde člověk může hrát v klidu bez zábran - nehrozí žádný TeamKill. Odskočíš si občas na jiný mód tedy?

Jasně, módy jako Deathmatch a TeamDeathmatch miluju. Rád si je zahraju.

 

Jak dlouho hrajete jednu mapu a celkově kolik map (nebo třeba i hodin) za jeden večer?

Většinou hrajeme večer jednu mapu, ale když stav lidí upadne, tak dáme změnu na menší. Čas je různý.. kolem 2 hodin.

 

Vcelku sem si všiml, že stačí, abys do komunit napsal oznamovací příspěvek (podobně, jako sem to dělal já tady na svém webu) o tom, v kolik se bude hrát a dopředu také oznamuješ, která konkrétní mapa například se bude hrát. Přijde vždycky hodně hráčů, co jsem měl pak možnost z obrázků vidět?

Když se trefíš lidem do chuti mapou, je fakt hra skvělá a počet parádní.

 

Hrajete pravidelně ve stejnou hodinu? A na to konto předpokládám, že to asi takto při večeru vyhovuje všem hráčům ten Váš čas, kdy hru začínáte, že?

Nejvíc lidem vyhovuje ta 20:00 hodina, ale dost lidi se připojí i kolem 20:30 cca. . :)

 

Užijete si vždycky hodně strandy? Přece jenom - při CTF musí dojít mnohokrát ke strhujícím momentům, kdy se obě strany snaží průběžně vystřílet co nejvíc vojáků protivníkovy strany ve snaze ukořistit vlajku a zabodovat s ní u své vlastní, že?

Ano. Srandy je dost a kór, když neseš vlajku, tak se do hry vžiješ jako real. :D

 

Stalo se někdy, že chyběl jeden jediný bod k tomu, aby jedna strana zvítězila a protistrana stihla skóre otočit?

Ano, několikrát.

 

A ještě jinak se zeptám: Stalo se třeba i to, že opět jedna ze stran vedla o bod, dva a podobně a protistrana stihla skóre otočit do zbývajícího času k ukončení mapy, kterého nebylo už zrovna moc?

Ano, stihla jak v publicu, tak clan waru. :)

 

Je člověk na tyto CTFkové bitvy natolik zvyklý, že máš za tu dobu vlastní strategii, jak co nejméně být protihráčema zabit, jak se krýt a vycítit správný moment k ukradení vlajky?

Určitě. Strategie je a v módu CTF skóre řešíš minimálně. Hlavní je nosit vlajky. :D

 

Co vlastně vůbec říkáš na to, že se dodnes Vietcong hraje online? Není to vyloženě prostě o tom, že je pro mnohé z nás Vietcong skutečným až náboženstvím?

Rozhodně jsem rád, ale strach jednou velký byl, když GameSpy skončil. Hra přišla o hodně lidí a díky hrám a příspěvkům se dost lidí vrátilo.

 

Když se před některými svými známými nebo přáteli zmíníš o tom, že tuhle hru dodnes hraješ, diví se někdo? Jaké jsou reakce po tolika letech?

No, občas narazím na lidi, co se diví a nebo naopak koukají, že hra stále jede a chtějí rady jak to rozchodit. :)

 

Ty sám bys doporučil některým hráčům, kteří před lety hrát přestali, aby Vietcong zkusili ve svých PC a Noteboocích znovu ,,nakopnout'' a oprášit tuto naši starou českou tradiční akční klasiku?

Rozhodně ano!

 

Jaká je tvoje nejoblíbenější mapa v online části hry Více hráčů?

Halong-V.19.

 

A co tvoje nejoblíbenější zbraň na obou stranách - tedy US a VC?

Jednoznačně M-16 a AK-47.

 

A naopak jaké jsou zbraně, se kterými ti to bud' vůbec nejde nebo ti pro tebe nepřijdou být úplně ideální?

Remington 870 a M-60.

 

Seš hráčem, který v CTF často boduje?

Vlajka se občas podaří, ale spíš jsem ten bránící člen týmu. :)

 

Mimo jiné - zkoušel sis zahrát i Coop? Má tento herní mód něco do sebe?

Ano, Coop není špatný mód na taktiku týmu a odreagování se je super.

 

Stala se při Vašem hraní CTF někdy nějaká veselá příhoda, které se člověk zasmál, at' už to bylo cokoliv?

Ano, rozhodně dost často. :D

 

Když se z online části přesuneme tradičně na tu druhou tématiku hry a to je příběh Vietcongu a vše kolem něj, tak pamatuješ si svůj první moment, když sis spustil Kampaň a Steve Hawkins přilétal na Nui Pek?

Abych pravdu řekl, tak si to moc nepamatuji. Hru jsem dohrál x-krát, ale rozhodně nadšení bylo.

 

Český dabing tě určitě jako mnohé hráče bez výjimky uchvátil?

Jasně, bezkonkurenční dabing. :)

 

Vzpomeneš si na legendární tunely? Jaké to v nich pro tebe tenkrát bylo? Taky sis svítil na cestu výstřely z Revolveru .38 , kteří u sebe mají Vietnamci nebo sis bedlivě prošel Nastavení hry a našel si svítilnu (tedy klasicky řečeno baterku) ?

Jak říkáš revolver. :D To byl důvod, proč jsem jako kluk na základní škole si dal pauzu od singlu. :D

 

A co takhle mise záchrany válečného zajatce? Byla i tato mise pro tebe těžká? A která mise byla asi tou nejtěžší? Již zmíněné tunely nebo zajatec v této otázce?

Myslím si, že zajatec byla nejtěžší mise ve hře.

 

Která postava podle tebe má ve hře nejlepší hlášky?

Těžká otázka... myslím si, že za mě Defort.

 

A která z nich má nejlibovější hlas?

Defort jednoznačně pro mě.

 

Seš CTF soutěživý hráč, takže se tě zeptám, jestli si zahraješ i Rychlou bitku, kde potom je při vystřílení Vietnamců závěrečné hodnocení s různými statistikami?

Poslední dobou už ani ne, ale dříve jsem si dával často.

 

Jak se ti vlastně líbí postava Výcvikového Seržanta a jeho hlášky? Když si byl ve Výcviku poprvé, uchvátil tě tento cholerický instruktor, co si na Hawkinse zasedl?

Výcvik si pamatuju matně. Nikdy jsem ho nějak nehrál. Ale hlášky pobaví.

 

Která mise v Kampani se ti líbí nejvíc?

Asi ,,Operace Plechovka''.

 

Ohledně grafiky nevím, jestli má moc smysl se o ní bavit - ta byla na tehdejší dobu úchvatná... nicméně v rámci ní - co říkáš propracovaná doprovodná videa z Brífingů, letu na Po Tlong Karai a podobně? Jsou tyhle doprovodné videosekvence velmi dobrým a zároveň doplňujícím nápadem?

Ano, je to dobrý nápad. A grafika si myslím, že tak špatně na tom není. :)

 

Jaké to bylo jít za stopařem Nhutem? Bylo tam napětí, co přijde? Jestli najde past, jestli nepřítel najednou udeří? Moc her tohle v tehdejší době nenabízelo.

Ano, to rozhodně byla. U první hry jsem byl poctivý, ale když hru dohraješ párkrát, už nečekáš. :D

 

Čím si vlastně vysvětluješ to, že je stále hrstka lidí, co mají dodnes své oblíbené prvky ve hře a díky tomu se čas od řas hráči ke hře vracejí (klidně i opakovaně) ?

Myslím si, že většina kluků, co hru hraje od začátků nebo v průběhu let, tak občas ta chut' přijde si hru zahrát.

 

Líbí se ti i úvodní Vietcong song, když hru (Vietcong 1, ne Fist Alpga) zapneš? Je to legendární audio část hry podle tebe?

Ano, rozhodně to ke hře patří. :)

 

Myslíš si, že mohla být kampaň ve Fist Alphě klidně delší nebo seš s tímto datadiskem spokojený takovým, jakým je?

Rozhodně mohla, ale nezaujala mě tak jako klasika Jednička. :)

 

Díky Fist Alphě přibyla novinka v podobě nasazování bajonetu u některých zbraní, které jeho nasazování umožňují. Využíváš ho třeba ty osobně často při Vašich CTFkových bitvách?

Ano, vždy když se narodím a nasazuju automaticky. :D

 

Hrajete CTF i s ostřelovači? A pokud jo, není to potom mnohem složitější, když snipeři jsou schovaní a eliminují vojáky protistrany?

Snipera většinou omezujeme na limit 1 a hned je hra o něco lepší. :)

 

Natahujete často i drát pasti? Chytne se do ní protihráč často?

Málokdo z našeho týmu hraje za ženistu, ale znám pár hráčů, co jako ženisti nemají konkurenci a jejich pasti jsou dobře nastražený.

 

Jak dlouho v těch zmíněných Vietcong komunitách na Facebooku působíš?

Na {G.S} stránce cca. od roku 2010 od založení týmu a ve skupinách to nějaká doba je taky už.

 

Popsal bys k závěru rozhovoru, co konkrétně všechno se ti na Vietcongu líbí a co je pro tebe naprostou Srdcovkou?

Vietcong se mi líbí hlavně v tom, že je to česká hra a má super dabing. A proseděl jsem u ní od prvního stupně základní školy hodiny. :D Ze hry nemůžu říct žádnou srdcovku, protože vše je boží!

 

Poslední otázka: Co bys vzkázal ostatním hráčům, kteří Vietcong hrají a to i těm, s kterými se běžně nestýkáš, jako jsou právě Coop servery? Spíš to vzít tak nějak globálně? Seš pro to, aby Vietcong byl aktivní dál a hlavně hráči samotní, aby ho svou aktivitou i nadále udržovali v kondici a naživu?

Ano, jsem rád za každýho hráče, co hru hraje a nebo se k ní vrátil. Byl bych rád, kdyby hráči, co chodí na Coopy, se ukázali jednou za čas i u nás. :) A rád bych poděkoval tobě a Evexovi_CZE, že se snažíte s náma držet hru při životě. :)

 

        Odpověd' : Tak to děkuju. :-) Jinak stejně tak díky, že jsi na rozhovor kývnul, udělal sis na něj čas a chut'. :-) Přeju ti dalších mnoho hodin zábavy u Vietcongu s přáteli, u toho hodně legrace, radosti ze hry, hodně úspěchů, taktéž hodně zdraví a štěstí v osobním a rodinném životě. Měj se hezky! :-)

 

přejít na Novinky

zpět na Úvodní stránku