Výbušné oplocení vnějšího perimetru na Nui Peku

19.11.2022 10:32

 

    Po delším čase je opět na webu publikován článek. Pro některé hráče a fanoušky Vietcongu asi nebude nikterak zajímavý, pro jiné i taková maličkost možná zajímavá bude a dost možná o ní dodnes ani neví. Hra Vietcong je prošpikovaná kuriozitami skrz naskrz a to doslova: Od příletu na Nui Pek, až po poslední boj o prohrávanou bitku o Nui Pek, kde lze při zapnutí cheatu nesmrtelnosti přeskočit tank, který do Steva Hawkinse zuřivě střílí ze svého hlavicového kulometu a utéct po polní cestě směrem ven to okolí. Pro malou připomínku na nebeské periférii, posléze pak na okraji mapy, lze vidět ve vzduchu připnuté nehýbající se stíhačky, které jsou připraveny pro závěrečnou bombardovací videosekvenci.

Nicméně v Nui Peku tentokrát zůstaneme a nebudeme z něj vybíhat nikam ven. Jedna totiž ze záhad, kterou lze na Nui Peku kromě vyvolané nesmrtelné vietnamské zombie u Hawkinsova bunkru najít, jsou výbušné části vnějšího drátěného oplocení tábora, které se nachází u vykopaného zákopu, osazený velkými bodáky.

Logicky se dá vysvětlit, aby se nepřítel nemohl dostat do základny, byly aspoň některé tyto části oplocení vývojáři zaminovány. Je to jak šlápnout na minu schovanou v zemi. A pochopitelně dle nastavené obtížnosti při přiblížení a kontaktu s plotem je hráč vážně zraněn nebo při vyšší obtížnosti je Hawkins dokonce zabit. Výbušné části plotu byly nicméně záměrně špatně osazené. Většina nejvyššího drátu nekončí uchycena v kůlu plotu, ale visí nad ním ve vzduchu (viz. přiložený odkaz do Fotogalerie kuriozit níže pod článkem).

Pokud si to ještě dobře pamatuju (a snad jo), tak tyto výbušné části nejsou po celém obvodu tábora. Spíš se vyskytují na straně tábora, kde C.J. Hornster dohlíží na střílejícího jihovietnamce Minga s Thompsonem v ruce a popisovaná kuriozita s plotem se nachází směrem chůzí doprava. Pochopitelně je potřeba přejít zátaras - po střeše střelnice se po levém kraji dostat kolem neviditelné kolize, která není úplně dotáhnutá a lze se tak dostat mezi láhve připravené na odpal při cvičení střelby a dále pak k drátěnému oplocení.

Jak už bylo zmíněno výše ve druhém vyšším odstavci, mohou se návštěvníci a čtenáři webu podívat přes odkaz umístěný níže v tomto článek na obrázek s přesným popisem, která část drátěného oplocení je nastražena pro výbuch v případě dotyku jiného objektu - tedy v tomto případě člověka - postavy ve hře v roli zpravodajského Seržanta První třídy Steva Hawkinse ovládaného hráčem.

 

Dravec létající vysoko nad Nui Pekem

 

Tohle není už o nějaké kuriozitě - to skutečně ne. Nicméně, ačkoliv hráč hledá po mapě kuriozity, v angličtině známé jako ,,Easter Eggy'', měl by se občas podívat taky směrem k nebi. Měl by vidět létajícího ptáka v misi Přílet nad Nui Pekem (možná se jedná o nějakého orla nebo jiného ptáka, kteří rádi krouží nad širokým obzorem). Člověk si pohled na něj může přiblížit dalekohledem. Tento pták nic zvláštního na nebi nedělá, nemává křídly a nechává se spokojeně a relaxačně unášet s roztaženými křídly proudem vzduchu.

 

Odkaz: Fotogalerie kuriozit - výbušná část drátěného oplocení