Zajímavé Rychlé uložení mise z Lékařského výjezdu

21.04.2015 12:34

 

    Po nějakém uplynulém čase, kdy jsme Vám s naším šikovným Elit'ákem MUKADEm-CZ k Vánocům jako dárek přichystali Sestříhané vtipné hlášky použité napříč z celého Vietconga, přichází nyní další Novinkářská specialita! A hodně neobvyklá, která je dnes už těžko k sehnání nebo dohledatelná.

V první misi Steva Hawkinse, kdy se jede na návštěvu do vesnice kmene Jarai, obvykle řídí džíp doktor Joe Crocker. Nicméně v této misi lze od začátku, aby mohl tento džíp řídit sám hráč - tedy se svou postavou Zpravodajského Seržanta. Ještě ale, než začneme popisovat, jak soubor použít, tak si můžeme něco málo přečíst o tom, jak se náš kolega k tomuto souboru dostal.

V roce 2008 se jeden, dnes už neznámý hráč na jedněch webových stránkách na diskuzním fóru zmínil a rozpovídal o tomto zajímavém souboru Rychlého uložení ve hře. Tyto webovky, které nebyly konkrétně jmenovány už nejsou dlouhou dobu v provozu. Byl ochoten v případě zájmu tento ''save'' poskytnót a tak náš Elit'ák neváhal ani sekundu a snažil se ho sehnat. Podle něj (MUKADEho) se jedná snad o největší klenot, pokud se budeme bavit o zajímavostech přímo ze hry.

Je to okořenění této naší hry. Muselo se totiž ve studiu pro tuto misi ''Lékařský výjezd'' nadabovat něco málo navíc, než bylo původně plánováno. Hlavně, co se týče Kpt. Rosenfielda, který když Hawkins vybourá džíp, tak ho seřve. Pokud se hráč rozhodne si s vozidlem trošku zařádit, může se dostat v této misi i do míst, kam se s ním běžně hráč nedostane, protože původní řidič Crocker zastaví ve vesnici a za volant usednót nelze.

Jede-li tedy hráč jinam, než přímo k vesnici, může se úplně v pohodě projet po poli hned vedle vesnice a taky může sjet strmě z kopce z místa, kde vesnici napadne vietnamský odstřelovač s Mosinem. Může se vlastně projet v podstatě kam chce. Co se chyb týče, tak stane se, že člověk najede na nějaký kopec a vůz se nakloní tak, že v reálu by všichni pasažéři i s řidičem vypadli ven. Tohle však ve Vietcongu nehrozí. Postavy sou v džípu jako přilepené. Ani pytle s rýží se z vozu nepřevrhnou. Aby postavy z vozu skutečně vypadly, musí se pořádně převrhnout a prostě vybourat.

Jak už bylo zmíněno, tak Kpt. Rosenfield na samém začátku mise řekne dialog, který taky běžně není slyšet. Ovšem jaký, v článku neprozradíme. A za upozornění by jistě stálo to, aby jste s džípem nenajížděli do vesničanů a ani se jich džípem sebemíň nedotýkali. Velmi pravděpodobně by se stalo, že by Vám hra vyjela do Windowsů a při spóštění hry by Vám vyjel rámeček se zprávou, že byl Vietcong nesprávně ukončen - zjištěn pád Vietcongu (aspoň mně to tak dělá).

Jak si může každý z Vás tedy ozkóšet a poslechnót si, co na Hawkinsovo nešikovné řízení říká kapitán? Bohužel se mi nepodařilo soubor načíst do sekce Ke stažení a ani po pár improvizacích, jak ho tam zakomponovat. Takže ho nelze zde na webu publikovat. Kdo bude mít tedy zájem, může mě kontaktovat prostřednictvím E-Mailu a soubor mu pošlu. Poté se postupuje takto:

Po stáhnutí souboru z přílohy Mailu vyhod'te někam bokem původní jiný soubor Rychlého uložení, který se jmenuje úplně stejně jako zmiňovaný kuriózní soubor - quicksave ze složky Saves v adresáři Vietcongu (pokud ste si někde něco v Kampani Rychle uložili a tudíž ho tam máte). Jinak to po Vás bude vyžadovat, že tento soubor už existuje a zda ho chcete přepsat. Bokem ho dejte proto, abyste o něj nepřišli a mohli ho zase vrátit kdykoliv zpátky. Poté ho nahrad'te tímto zajímavým ukládacím souborem do složky Saves. Ze složky případně pak odejděte a zase se do ní proklikejte.

Pak už se můžete projet a když se někde vybouráte, čeká na Vás malé překvapení. Opravdu malé, zase nijak extra zajímavého se nestane, ačkoliv tento speciální soubor o velikosti 272 kB je sám o sobě zajímavý víc než dost. Pak ho můžete zase smáznót a vrátit do složky místo něj ten původní. Nebo si ho taky můžete nechat na památku, uloženýho ve složce a jak nejlépe - někde ve Vietcongu. Snad ti z Vás, kteří se s touto kuriozitou nesetkali, budete překvapení.